Zona de confort-inamicul Succesului

Zona de confort înseamnă o stare convenabilă de siguranță și relaxare, falsă și fără fundament pe care ne-am creat-o în timp, experimentând și oferindu-ne singuri anumite convingeri.

Cu toții avem o zonă de confort în care ne alterăm potențialul de a ne dezvolta și de a ne descoperi în întregime, adică acel loc în care te simți în siguranță, relaxat, detașat de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Zona de confort este doar o iluzie, o barieră mentală pe care tu ți-ai impus-o și peste care îți este greu să treci de teama să nu pierzi căldura și liniștea ,,bârlogului’’ construit cu greu.

Ieșirea din starea de confort și trecerea în starea de învățare este o experiență dificilă, intensă, plină de încărcătură emoțională, care îți dă posibilitatea să te maturizezi, să-ți redescoperi o altă latură a personalității tale, pentru că atunci când înveți ceva nou, crești și te dezvolți: ,,Mințile sunt precum parașutele, funcționează numai atunci când sunt deschise!’’

Doar singur poți iesi din zona de confort, făcând efortul necesar să te eliberezi, nu o poate face nimeni în locul tău. Procesul acesta de eliberare are nevoie de un declanșator, acest lucru încerc să îl fac eu pentru tine cu ajutorul acestui blog.

În primul rând trebuie să-ți analizezi rutina zilnică, să descoperi ceea ce îți dorești cu adevărat și să faci mici schimbări care să te îndrepte către scopul tău.

O să apară inevitabil și greutăți pe parcursul drumului tău dar ia-le ca pe niște provocări și nu uita că experiența și drumul contează, nu destinația. Cu cât vei încerca mai des să ieși din zona de confort, cu atât mai mult îți vei crește potențialul.

Pentru a putea evolua este necesar să-ți lărgești orizonturile, să cunoști oameni noi și să-ți îmbunătățești relațiile sociale, nu uita că Universul lucrează prin oameni.

Înconjoară-te de oameni pentru care zona de confort este doar o noțiune, care sunt mereu în competiție cu ei înșiși și iubesc să fie activi. Cu cât vei sta mai mult în preajma lor, cu atât mai mult vei împrumuta din obiceiurile lor, iar modul tău de viață de acum va deveni o amintire.

Fii deschis la oportunități și noutate, acceptă provocările și învață să spui DA, Îți recomand filmul YES MEN cu Jim Carrey , o să te ajute să-ți formezi o idee despre ce înseamnă să părăsești zona de confort.

Când și cum vei ieși din zona de confort depinde doar de tine, ieși de pe pilot automat și hotărăște-te să-ți trăiești viața, nu lăsa viața să te trăiască pe tine!

Fă schimbarea progresiv, expune-te azi puțin și mâine mai mult până ce poimâine vei putea avea primele satisfacții. Trăiește conștient și asumat, încearcă ceva nou chiar ACUM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *