Psihoterapie online prin Video Call Facebook Messenger, Whatsapp sau Skype

Psihoterapia online se bazează pe același concept ca și psihoterapia clasică, doar că folosește comunicarea la distanță.

Psihoterapia online este o alternativă viabilă atunci când psihoterapia tradițională nu este accesibilă. Este eficientă. Este privată. Pentru anumite persoane este singura variantă prin care se poate obține accesul la un bun profesionist.

Majoritatea clienților noștri preferă sesiunile online, și le consideră la fel de eficiente ca și terapia clásică din cabinetul psihologului.

Discută cu terapeutul tău de oriunde și oricând! De pe laptop sau telefon, în orice moment al zilei. În plus, nu trebuie să te mai îngrijorezi de timpul petrecut în trafic sau de căutarea locului de parcare!

Man Having Video Chat With Doctor

Toată comunicarea în cadrul unei sesiuni online de terapie respectă un protocol de securitate, iar psihoterapeutul se asigură că toate informațiile rămân confidențiale.

Avantaje

  • Comoditate- nu trebuie să te deplasezi până la cabinet, poți opta pentru ore în afara programului cabinetului
  • Dacă nu ești din oraș, terapia online este cel mai probabil singura posibilitate prin care poți fi aproape de terapeutul tău
  • Dacă ai o stare de sănătate sau o tulburare care nu îți permite să părăsești casa, terapia online îți permite să primești ajutorul de care ai nevoie
  • Dacă suferi de anxietate socială și interacțiunea directă cu alte persoane îți produce trăiri neplăcute, terapia online este o variantă de a elimina acest neajuns
  • Persoanele foarte tinere(copii și adolescenți) ar putea fi mai ușor convinse să urmeze procesul terapeutic prin mediul online, întrucât cei tineri au de regulă o relație foarte strânsă cu tehnologia modernă de comunicare
  • Cel mai adesea pacientul comunică de acasă cu terapeutul așa că, pentru că mediul este familiar, deschiderea poate fi mai mare, pentru că te vei simți mai în siguranță decât în cabinet (cabinetul, cel puțin la început, este un mediu necunoscut)
  • Dacă te stresează gândul că vei fi văzut de cineva intrând în cabinetul de psihoterapie, află că prin terapie online nu mai ai această grijă.

Dezavantaje

  • Comoditatea prea mare poate induce lipsa de disciplină, ceea ce poate fi o problemă, chiar dacă terapia se face online, va fi necesar să fii la fel de punctual ca și în cazul întâlnirilor de la cabinet. Ora de începere a terapiei și cea de încheiere vor trebui respectate din aceleași motive ca și în cabinet: ședința programată cu tine are alocat un anumit interval de timp iar, înainte și după tine, sunt programați alți pacienți. Drept urmare dacă întârzii, de multe ori ședința nu va putea fi prelungită, pentru că acest lucru ar însemna decalarea ședinței altcuiva.
  • Interacțiunea mijlocită de tehnologie nu este aceeași cu cea direct față în față. Din acest motiv încrederea reciprocă și cunoașterea reciprocă necesare unei bune colaborări poate dura mai mult.
  • Confidențialitatea și intimitatea discuției cad și în sarcina ta, va trebui să găsești o modalitate prin care poți participa la ședințele de terapie fără a fi întrerupt de membri ai familiei, necunoscuți, apeluri telefonice etc.

Consultații online Facebook, WhatsApp(0762690626), Skype(iliealin.psiholog@yahoo.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *