Încrederea în sine- un pas important în dezvoltarea personală

Dintre toate părerile, cea pe care o aveți despre voi înșivă este cea mai importantă!

A avea încredere în tine înseamnă să ai încredere în capacitatea ta de a gândi, de a învăța, de a alege, de a lua decizii și nu înseamnă euforie și nici iluzia fericirii adusă de folosirea unui drog, de complimente din partea anturajului tău sau de cumpărarea unei mașini mai mari, atunci când nu vezi viața în roz.

Încrederea în sine vine dintr-un act de trezire, cel care trăiește conștient de sine însuși își dă repede seama că senzația de încredere venită din exterior este efemeră și prea puțin satisfăcătoare. Cele două extreme la care se poate duce încrederea în sine sunt aroganța, când crezi că ești mai bun decât ești de fapt și lipsa încrederii în sine, atunci când nu îți recunoști adevărata valoare.

Pentru a-ți mări încrederea în sine contabilizează-ți reușitele de până acum și nu uita că oricât de mici ar fi reușitele, sunt ale tale și sunt importante. Trebuie să ai grijă de aspectul tău exterior, un aspect plăcut și îngrijit influențează modul în care ne percepem pe noi înșine dar și modul în care ne percep ceilalți.

Indiferent ce probleme ți-au sabotat încrederea în sine și în ceea ce ești, un popas prea lung în zona gândurilor negative poate deveni dăunător; cultivă gândurile pozitive și concentrează-te pe soluții, nu pe probleme.

Amintește-ți că nimeni nu e perfect, nu poți avea întotdeauna dreptate și că eșecul există și în viața oamenilor pe care îi admiri. Diferența o face atitudinea față de eșec, de dezamăgire sau de înfrângere.

Cunoaște-te pe tine însuți(calități și defecte) și scrie o listă cu lucrurile la care ești bun dar și cu lucrurile pe care știi că trebuie să le îmbunătățești. Conștientizează că ești unic, ai propriile talente, propria personalitate și că orice vei face în viața asta, va fi amprenta ta proprie pe care o lași asupra lumii, așa că alege binele și frumosul.

Încrederea în sine se construiește pas cu pas, nu se dobândește pur și simplu. Cel mai frumos lucru este că întotdeauna poți să ai un nou început și să faci ceva important pentru prezentul și viitorul tău.

Suntem suma alegerilor noastre, alege să trăiești frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *