Ce nu ne omoară, ne face mai puternici! Lupta cu stresul

                Stresul este definit ca fiind reacția omului la stimulii externi, numiți și factori de stres, el ajută la restabilirea echilibrului interior dereglat de solicitările exterioare. Atunci când suntem stresați sistemul nervos intră în acțiune și cu ajutorul glandelor suprarenale secretă adrenalina, care eliberată direct în sânge are un efect imediat asupra organismului, ne simțim copleșiți de o senzație puternică numită panică.

                Pierderea unei persoane dragi, conflictul la locul de muncă, certurile cu persoanele apropiate și faptul că nu îți este clar ce ai de făcut sau dacă nevoile tale nu au fost luate în considerare reprezintă factori de stres.

                Expunerea repetată la factorii de stres îmbolnăvește organismul, crește frecvența bătăilor inimii care poate duce la îngroșarea arterelor (infarct), crește secreția de acid gastric (ulcer) și reduce răspunsul sistemului imunitar  la infecții. Nimeni nu este imun la stres indiferent de vârstă, sex, credință sau de meserie.

Omul de astăzi stă în tăcere dar cu mintea plină de imagini, poze, texte și clipuri video ceea ce duce la o minte agitată și la o stare haotică.

                Omul este făcut să trăiască într-o comunitate, sa-și petreacă timpul liber în natură alături de familie și prieteni, să stea liniștit și din când în când să-și ia un timp și pentru el însuși, să stea chiar și în tăcere pentru a putea discerne gândurile care îl copleșesc. Anumite persoane alocă cel puțin 20 de minute zilnic pentru meditație sau rugăciune cu scopul obținerii stării de calm și liniște.

             Relaxarea prin respirație și relaxarea prin mișcare sunt tehnici foarte des utilizate și au rezultate foarte bune în reducerea stresului.

Relaxarea și redobândirea echilibrului interior se pot obține foarte ușor printr-o muncă recreativă în natură, cum făceau bunicii noștrii care nu mai aveau timp să se gândească la toate prostiile, ei munceau ca să trăiască și aveau o viață fericită, viață care nu consta în dobândirea bunurilor materiale în exces. Pentru oameni originea naturală a lucrurilor este de a munci din greu fizic sau intelectual iar apoi odihnă și relaxare. Somnul suficient este o condiție esențială în lupta cu stresul.

                Trebuie să conștientizam că viața este un dar și că timpul nu ne este cel mai bun prieten așa că hai să luăm atitudine, să ne revenim, să trăim în prezent, să lăsăm grijile și să ne bucurăm de viață!

Zâmbește, viața te iubește!

Cărți:

Puterea meditatiei( AICI)

3 Minute de meditatie (AICI)

Antrenează-ţi creierul! Strategii şi tehnici de transformare mentală(AICI)

Pacea începe în noi (AICI)

Rugă pentru pacea lumii (AICI)

Terapia prin meditație. Sănătate și echilibru emoțional prin procedee simple de relaxare, respirație și gândire pozitivă (AICI)

Dacă v-a plăcut articolul și doriți sa ne susțineți, puteți face o mică donație pentru a putea îmbunătății blogul și crește calitatea articolelor. Vă mulțumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *