Cuplul sănătos-Comunicare și empatie

Cel mai important pas atunci când îți dorești să începi o relație îl reprezintă alegerea partenerului. Trebuie să fim atenți la caracter, personalitate, sistem de valori sau la nivelul de dezvoltare spirituală, deseori tindem să alegem superficial  și să punem accent doar pe aspectul fizic.

Problemele în cuplu sunt foarte des întâlnite și sunt benefice pentru consolidarea relației, nu lăsa o problemă să crească, ea trebuie rezolvată imediat ce apare și e conștientizată, doar în acest ritm o relație se poate dezvolta sănătos.

Într-un cuplu, foarte important este să stii să asculți cu atenție ( fără să judeci), empatizează cu celălalt, pune-te în pielea lui și vei vedea cum acesta se deschide și mai mult, îl vei înțelege mai bine și automat te vei descoperi pe tine însuți în el.

Relațiile nu sunt statice, ci într-o continuă schimbare, dacă devin statice pentru prea mult timp, ele pot dispărea. Toate etapele prin care trec relațiile necesită schimbare, învățare și explorare de noi teritorii.

O relatie bună de cuplu ar trebui sa fie echilibrată. Nu renunța la hobby-urile și lucrurile pe care le faci cu plăcere.

Trebuie să ne respectăm reciproc, să lucrăm în echipă pentru că suntem două individualități și diferențele dintre noi dau forță echipei.

Partenerii dintr-o relație nu sunt dușmani, așa că nu există motive reale pentru a exista războaie în interiorul relației.

Fiecare are nevoie de spațiu pentru a respira, pentru a-și face ordine în propriile gânduri, sentimente și probleme. Dacă o persoană este întotdeauna agățată de tine, există tendința de a o respinge, pentru a reduce povara dependenței emoționale.

Ai nevoie de timpul petrecut cu tine pentru a te conecta la sine, pentru a te analiza în profunzimea ființei tale și a te întreba dacă totul este bine în lumea ta interioară și exterioară. Acest timp este important pentru a te evalua și pentru a stabili că ești unde vrei să fii, că nu sacrifici nimic.

Fiți spontani deoarece un anumit nivel de surpriză poate  asigura sarea și piperul oricărei relații și nu căutați fericirea continuă, orice relație are suișuri și coborâșuri, relația se întărește în momentele grele.

 Subiectele de discuție pot – și ar trebui – să fie serioase atunci când este necesar, dar simțul umorului este un avantaj extraordinar, dacă doriți să aveți o relație sănătoasă.

Nu trebuie să confundăm sexul cu dragostea, plăcerea sexuală nu este dragoste. Comunicarea și onestitatea într-o relație sănătoasă sunt esențiale.

Starea de spirit dinainte de somn este foarte importanta așa ca nu te culca niciodată supărat, cere-ți scuze atunci când greșești, toți suntem supuși greșelii.

Dacă v-a plăcut articolul și doriți sa ne susțineți, puteți face o mică donație pentru a putea îmbunătății blogul și crește calitatea articolelor. Vă mulțumim!

Cărți recomandate:

Iubim o viață întreagă? Ce ține cuplurile împreună (AICI)

Marte și Venus se împacă. Secretul cuplurilor fericite (AICI)

Joc pentru cupluri Fetish Fun (AICI)

Joc pentru cupluri Provocari orale (AICI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *